DE RUS & DE POLISH

Nieuws

Diverse onderwerpen

Op deze pagina willen wij nieuwtjes met onze lezers delen; dit zal in het fokseizoen voornamelijk gaan over nieuw gefokte nestjes en in het showseizoen delen wij graag behaalde showresultaten mee.
Het fokseizoen begint voor de Ruskonijnen al in januari; voor de Polish is dit meestal pas vanaf maart. De Russen geven al vroeg in het jaar jongen maar onze ervaring met de Polish is dat vroege dekking vaak tot doodgeboren jongen leidt. Meestal hebben wij onze eerste jongen eind maart, half april en later.

Het rassenbestand is uitgebreid met een nieuw ras nl. De Belgische Haas ( april 2015 ) Voor ik Egbert kende fokte ik al enkele jaren een nestje en inmiddels heb ik Egbert overgehaald om enkele grote hokken te maken voor dit prachtige ras. Met een dek -ram via Leo Vervecken uit Belgie en de voedster van topfokker Harold Asbreuk gaan we hopen op goede showdieren.

Ook zoals eerder vermeld ga ik proberen het komend seizoen een nestje Zilvervossen en Kleurdwergen in de kleurslag chinchilla te fokken.

Nog een nieuwtje: Onze speciaalclub de Nationale Polen en Kleurdwergenclub heeft een nieuwe Banner ontworpen

waaraan ons ras de Polish is toegevoegd (zie foto)

banner polish (50K) Tot nu toe was het niet altijd duidelijk dat de POLISH is ondergebracht bij deze speciaalclub en nu dus wel.Dus hier zijn we als fokkers erg blij mee.

Droevig nieuws:
De gezondheid van mijn lieve partner Egbert ging sinds augustus 2016 gestaag achteruit en na diverse ziekenhuisbezoeken volgde helaas op 4 april 2017 een definitief afscheid en overleed Egbert in het Isalaziekenhuis te Zwolle. De hobby heeft ons 10 jaar geleden samengebracht en ik ga dan ook verder, gesteund door familie en fokkersvrienden in deze moeilijke periode.