Het Ruskonijn & DE POLISH

Nieuws

Diverse onderwerpen

Op deze pagina wil ik nieuwtjes met lezers delen; dit zal in het fokseizoen voornamelijk gaan over nieuw gefokte nestjes en in het showseizoen deel ik graag behaalde showresultaten mee.
Het fokseizoen begint voor de Ruskonijnen al in januari; voor de Polish is dit meestal pas vanaf maart. De Russen geven al vroeg in het jaar jongen maar mijn ervaring met de Polish is dat vroege dekking vaak tot doodgeboren jongen leidt. Meestal komen de eerste jongen eind maart, half april en later.

Het rassenbestand is uitgebreid met een tweetal nieuwe rassen nl. De Belgische Haas en De Zilvervos. Met een dek -ram via Leo Vervecken uit Belgie en de voedster van topfokker Harold Asbreuk begonnen met de hazenfok en een mooi aantal jongen in 2017 waarvan zelfs een ram en voedster met fokker en keurmeester Jeff Harding naar America verhuisden.
In 2018 mijn eerste nestje Zilvervossen gefokt. Het dekpaar kreeg ik van topfokster Janneke Slendebroek en met het rammetje uit 2018 tot nu toe steeds F predikaten op de shows behaald.

Nog een nieuwtje: Onze speciaalclub de Nationale Polen en Kleurdwergenclub heeft een nieuwe Banner ontworpen waaraan ons ras de Polish is toegevoegd (zie foto)Tot nu toe was het niet altijd duidelijk dat de Polish ook bij deze speciaalclub hoort; hier zijn wij, polishfokkers erg blij mee.

En als laatste nieuws: in de zomer van 2019 logeerde ik bij mijn Engelse fokkersvriend Dave Gallagher en hij had een nieuwe creatie in het hok: Uit een grove Polish en een Brun Marron de Lorraine (Frans ras, ook wel bekend als Kastanje bruine Lotharinger)gefokt leuk type diertje datovereenkomsten met de Polish toont en door Dave "MINI HARE" is genoemd.Inmiddels heb ik dit rasje ook in de schuur en wel 1 ram en 3 voedsters en mijn eerste nestje met 4 jonge Mini Hares is in februari 2020 geboren.

banner polish (50K)