DE RUS & DE POLISH

Nieuws

Diverse onderwerpen

Op deze pagina willen wij nieuwtjes met onze lezers delen; dit zal in het fokseizoen voornamelijk gaan over nieuw gefokte nestjes en in het showseizoen delen wij graag behaalde showresultaten mee.
Het fokseizoen begint voor de Ruskonijnen al in januari; voor de Polish is dit meestal pas vanaf maart. De Russen geven al vroeg in het jaar jongen maar onze ervaring met de Polish is dat vroege dekking vaak tot doodgeboren jongen leidt. Meestal hebben wij onze eerste jongen eind maart, half april en later.

Het rassenbestand is uitgebreid met een nieuw ras nl. De Belgische Haas ( april 2015 ) Voor ik Egbert kende fokte ik al enkele jaren een nestje en inmiddels heb ik Egbert overgehaald om enkele grote hokken te maken voor dit prachtige ras. Met een dek -ram via Leo Vervecken uit Belgie en de voedster van topfokker Harold Asbreuk gaan we hopen op goede showdieren. Een mooi aantal jongen in 2017 waarvan zelfs een ram en voedster met fokker en keurmeester Jeff Harding naar America verhuisden.
In 2018 werden er geen jonge B.Hazen geboren maar wel een nestje Zilvervossen. Hiervan heb ik 2 jongen aangehouden en met succes mee geshowd..

Nog een nieuwtje: Onze speciaalclub de Nationale Polen en Kleurdwergenclub heeft een nieuwe Banner ontworpen waaraan ons ras de Polish is toegevoegd (zie foto)Tot nu toe was het niet altijd duidelijk dat de Polish ook bij deze speciaalclub hoort; hier zijn wij, polishfokkers erg blij mee.

banner polish (50K)